FREDAG 7.11.2014

 

ole fogÅbningstale v/ Ole Fogh Kirkeby

Rethink Human Being

Tid & sted: fredag kl. 15.00, Foyeren, Godsbanen

Ole Fogh Kirkeby er filosof, ledelsesteoretiker og forfatter samt professor ved CBS. Han er mag.art. i idéhistorie, dr.phil. i filosofi, og så er han direktør i Center for Kunst & Lederskab. Igennem firserne arbejde Kirkeby med kognitionsvidenskab og kunstig intelligens og skrev nogle af de første kritiske bøger om kunstig intelligens på dansk. Hans indflydelse i dag er bygget på hans radikale teori om begivenheden og på hans humanistiske ledelsesfilosofi.

Han har gennem de sidste femten år udviklet en filosofisk teori om begivenheden som centrum i vort liv gennem bogen Eventum tantum – Begivenhedens ethos (2005)

Ole er Aarhus Alternatives Festivals “husfilosof”, og vil poppe op her og der og alle vegne i løbet af weekenden.


Erik PemaWorkshop v/Erik Pema Kunsang – Rethink Meditation

Rethink Sansning

Tid & sted: fredag kl. 15.30-16.45, Remisen, Godsbanen

Rethink Meditation åbner op for en ny kurs fra selvudvikling til fællesudvikling. Gør dig bekendt med at være upåtaget og åben i harmoni sammen med andre, på din egen enkle og naturlige måde. Genfind dit råderum. Kom og vær med.

Erik Kunsang er buddhistisk lærer og oversætter. Han er desuden en autentisk og dygtig underviser i meditation. Her fortæller han lidt om workshoppen:  Rethink Meditation.


Lærke Ebbe Dambæk

 Oplæg & workshop v/ Lærke Ebbe Dambæk

Rethink Relationer

Tid & sted: fredag kl.15.30-16.45, Katapult, Godsbanen

Lærke fortæller om den unikke rejse, hun kastede sig ud i, da hun drog til en landsby i Sydafrika og lod sig, som den eneste dansker hidtil, indvie til Sangoma (sydafrikansk shaman). Hendes sanselige, indsigtsfulde og humoristiske måde at fortælle om den mystiske læringsproces, indfører publikum i træningen af intuitive kræfter, drømmearbejde og mødet med naturen som samarbejdspartner. Det er en personlig og usentimental fortælling om en personlighedsudvikling, der var ved at koste hende livet. Igennem den hårde læringsproces til at blive sangoma/shaman, lever Lærke i dag i dialog med sine drømme. Foredraget handler om forskelligheden af drømmenes karakter og mening. Lærke beskriver med lune ud fra egne erfaringer : kaldsdrømmen, den forudanende drøm og en tilstand, hvor man kan kommunikere med andre drømmende.

 


 

Lars Pehrson beskåretOplæg v/ Lars Pehrson 

Rethink Økonomi

Tid & sted: fredag kl. 15.30-16.00, Kedlen, Godsbanen

Lars Pehrson er administrerende direktør for Merkur Andelskasse. Han vil holde et oplæg om økonomi anskuet som  en husholdning.

At holde hus betyder at forvalte de ressourcer man har til rådighed, på den bedst mulige måde, uanset om det er en privat familie, eller den samlede husholdning for fx Danmark eller EU – eller hele kloden.
I forhold til familien er et samfund naturligvis meget mere komplekst. De enkelte handlinger udløser nye handlinger som man kun til en hvis grad kan koordinere. Samfundet er et økonomisk økosystem, der på mange måder fungerer som et naturligt økosystem. I et samfund, hvor vi indser, at vi er indbyrdes afhængige af hinanden, er økonomiens formål at øge livskvaliteten for samfundets medlemmer.


Oplæg v/ Flemming Binderup & Casper Arbøll

Rethink Økonomi – Crowdsourcing

Tid & sted: fredag kl. 16.00-16.45, Kedlen, Godsbanen

Er du klar til radikale forandringer i din organisation, dit arbejdsliv og dit civile liv?
Virksomheder er ikke hermetisk lukkede enheder, men derimod ubegrænsede netværk som er stærkt afhængige af deres værdiskabende relationer. Det har de altid været, men den globale udvikling har nu skabt en brændende platform under de virksomheder og organisationer der ikke har omstillet sig til værdiskabelse sammen med deres vigtigste interessenter.
Crowdsourcing giver organisationer uanede muligheder for at udvikle sig sammen med dem uden for organisationen – forbrugerne for eksempel og borgerne og dig! Er du klar til at gribe de muligheder, og hvad med at inddrage andre i din organisation og dine projekter?
Oplægsholderne er de to crowd-specialister/-nørder…

Casper Arbøll – Medstifter og medejer af crowdfunding konsulentvirksomheden HeartReacher, tidligere hos crowdfunding platformen FundedByMe og desuden aktiv i Dansk Crowdfunding Forening.
Flemming Binderup Gammelgaard – Medstifter af og formand for Dansk Crowdsourcing Forening. Chefkonsulent i forsknings, udviklings- og innovationscenter ved VIA University College med en baggrund i globale virksomheder som LEGO og Bang & Olufsen.

 


 

Rankefod_web_03-175x262

Kitt Johnson – Rankefod

Forestilling – Rethink Sansning

Tid & sted:  fredag kl. 17.00, Granhøj Dans (Klosterport nr. 6)

Det er kropsligt hekseri på højt plan. Og magikeren er Kitt Johnson, der med minimalkoreografi borer sig dybt ind i kroppens mysterier og skaber sært genkendelige billeder af livets forskellige udviklingsstadier og urtilstande. Det er genial, original og helt suveræn kropskunst! (Weekend Avisen, april 2009)

Rankefod (2005) indskriver sig som nr. to i rækken af Kitt Johnson X-acts trilogi, der stiller skarpt på krop, anatomi og koreografi.

Forestillingen blev i foråret 2009 nomineret til den canadiske scenekunstpris DORA i kategorien ‘Best Dance Performance of the Year’. I 2010 blev forestillingen, af avisen Information, udnævnt til en af de 12 bedste danseforestillinger i årtiet 2000-2010, og i december 2005, blev Rankefod valgt til samme avis’ dansekanon.

Kitt Johnson er danser, koreograf og kunstnerisk leder af kompagniet Kitt Johnson X-act.

 


 

2 Voices for CivilizationTeater Viva – 2 Voices for Civilization

Forestilling – Rethink Relationer

Tid & sted: fredag kl. 17.00, Åbne Scene, Godsbanen

Teater Vivas forestilling “2 Voices for Civilization” er en tværkunstnerisk performance som reflekterer over krig som redskab og fænomen i den menneskelige civilisation. Med udgangspunkt i krigen i Afghanistan og at begge kunstnere tilhører nationer, som har været involverede i denne krig, undersøger Faber og Wolz krigens væsen og krigens stemmer. Faber og Wolz skaber – med den menneskelige stemme som primære redskab – en sanselig installation med elektroniske og akustiske stemmekompositioner i dialog med rum, tekster, sange, kroppe og lys-/videoinstallationer.

 


 

300dpi_Buika_2013_Live_4(JaviRojo)

Concha Buika

Koncert – Rethink Sansning

Tid & sted: fredag kl. 20.00, Store Sal, Musikhuset

Det var en ener, som efterlod et jordskælvsagtigt indtryk i DR-byens næsten for fornemme koncertsal. Et fænomen af en sangerinde med en regnbue til rådighed, som kan måle sig med de største. Sådan startede Gaffas anmeldelse af BUIKAS koncert i DRs Koncertsal under Copenhagen Jazzfestival, hvor hun var hovednavn.

New York post skriver efter en koncert: En sangerinde som Concha Buika kommer kun én gang i en generation og internettet flyder over af lignende anmeldelser fra koncerter overalt i verden.

NPR Music har hende på verdens top 50 over alletiders sangstemmer og kalder hende ”The Voice of Freedom”.

 


Barditoriet med Morten Østergaard, Ole Fogh Kirkeby og Steen Nepper Larsen

En bar og et auditorium i ét! 

Tid & sted: Fredag 22.00-? Foyeren, Godsbanen

Barditorium er som navnet antyder, en sammensmeltning af et auditorium og en bar!

Når aftenen falder på, vil du her kunne nyde en drink samtidig med korte, spændende oplæg om alt mellem himmel og jord. Det er i Barditoriet, at man kan være (u)heldig at støde på lidt mere kontroversielle ideer, tanker og holdninger.

 

Morten Østergaard                             Morten Østergaard, Radikale Venstre, Videnskabsminister.

Vi er stolte af at præsentere Aarhusdrengen, som drømte om at blive FN’s generalsekretær. Dette fik hans klassekammerater i gymnasiet til at kalde ham “Morten Morten Østergaard” efter Boutros Boutros-Ghali, den daværende generalsekretær. Nu er han formand for de Radikale Venstre samt indenrigs- og økonomiminister og med hans store ekspertise på det økonomiske område er han den helt rette debattør til vores tema Rethink Økonomi.

Se denne video hvor Morten tyvstarter debatten.

 

Foto af SNL-sept. 2013

Steen Nepper Larsen 

Lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, Campus Emdrup, Aarhus Universitet. Cand.mag. i historie og samfundsfag fra RUC. Bestyrelsesmedlem af Sophia – tænketank for pædagogik og dannelse. Anmelder og kritiker, bl.a. tilknyttet dagbladet Information og Dansk pædagogisk Tidsskrift.

Økonomi kommer af det græske ord, oikos, der betyder husholdning. Men økonomien er snarere et autistisk uhyre, der kun kan se sig selv, end et ansvarligt og tilregneligt system. Hvordan sikrer vi, at ‘økonomien’ ikke terroriserer alt det, der ikke kan reduceres til økonomi?


Soren-Kjaergaard-photo_11Jonas WestergaardOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Der Übergang  – Agergaard, Eiler, Kjærgaard & Westergaard

Et musikalsk overgangsritual 

Tid & sted: fredag 22.00-02.00, Remisen, Godsbanen

Fire af landets fremmeste musikalske improvisatorer skaber et overgangsritual hen over midnat fredag og lørdag: åben, bevidst og ærlig kommunikation med fælles rejse som eneste mål. Ingen relation kan undgå vækst, hvis den med tid bliver varetaget respektfuldt, ærligt og lyttende, uanset om sproget er det talte, det sungne eller et helt tredje.

Udgangspunktet for disse afteners performance er således ikke hverken større eller mindre, end et fromt ønske om en rejse, kun muliggjort af fællesskabets kræfter.

 


Dansemeditation

Fest med DJ’s v/ Soulmates

Rethink Sansning

Tid & sted: fredag kl. 21.00-02.00, Katapult, Godsbanen

 

 

LØRDAG 8.11. 2014


 

 

 

Kitt Johnson portræt

(OBS. Til dette arrangement skal der købes selvstændig billet (80 kr. + gebyr 20 kr.) – køb her )

Workshop med Kitt Johnson, Expressiv Anatomi

Rethink Sansning

Tid & sted: lørdag kl. 13.00-15.00, Katapult, Godsbanen

På workshoppen undersøger vi sansernes umiddelbare indtryk og aftryk i vores bevidsthed og giver disse forsøgsvis afløb en fysisk ekspressiv manifestation.


 

 

AAALogoSortHvid

(OBS. Til dette arrangement skal der købes selvstændig billet (80 kr. + gebyr 20 kr.) – køb her )

Workshop med Jacob Aremark, Re:sense Human Being

Tid & sted: lørdag kl. 13.00-15.00, Kedlen, Godsbanen

– om at sanse relationer
På workshoppen vil vi undersøge, hvilken rolle kroppen og sansningen kan spille, når vi forsøger at give mening til livet og tager de store spørgsmål op.

 


ConcertClemens3

(OBS. Til dette arrangement skal der købes selvstændig billet (80 kr. + gebyr 20 kr.) – køb her )

Concert Clemens + kvartet fra Aarhus Symfoniorkester

Tid & sted: Lørdag kl. 14.00 – 15.00

Koncert med kor & strygere, dele af publikum kan ligge på madrasser/sækkestole under koncerten. Det er musik som egner sig til fordybelse, ro, meditation og en kontemplativ oplevelse.

 


 

Hawk

(OBS. til dette arrangement skal der købes selvstændig billet til (80 kr. + gebyr 20 kr.) – køb her )

Workshop med Marc Drouin (“Hawk”) Awakening as freedom

Tid & sted: lørdag kl. 15.00-17.00, Godsbanen

Den canadiske indianer, Marc Drouin har beskæftiget sig med oprindelig amerikansk kultur, traditioner og livsvisdom i over 30 år og er en internationalt anerkendt underviser og foredragsholder.

 


 

3ien collage5

3i1 – Tale til nationen

Laugesen, Bartholin & Mølmer – Hvor vigtigt er mennesket egentlig?

Tid & sted: lørdag kl. 17.00-17.30, Katapult, Godsbanen

Vi har bedt tre personer med vidt forskellig faglig baggrund om at skrive en fælles tale om dét, de brænder mest for at få ud i verden – med udgangspunkt i Rethink Human Beings formål. Skriveprocessen har de selv bestemt. Den færdige tale bliver således ikke tre forskellige holdninger, men ét samlet statement til nationen.

Kvantefysiker Klaus Mølmer, domprovst P.H. Bartholin og poet Peter Laugesens fælles tale er skrevet ud fra spørgsmålet: ”Hvor vigtigt er mennesket egentlig?”

 

Klaus Mølmer_PRINT_LK_87

Klaus Mølmer 

Klaus Mølmer er professor i fysik ved Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet. – Han modtog i 1999 NKT’s forskerpris.

Da min datter var seks år, kom hun og spurgte: ”Far, hvordan kan jeg være sikker på, at jeg findes, og det ikke bare er noget, jeg drømmer?” Teologer, digtere og andre tænkere har stillet sig det spørgsmål i årtusinder. Og i den mikroskopiske fysikverden er vi med til at stille spørgsmålet for at forstå noget så teknisk som et atoms opbygning. Citat: Klaus Mølmer

P.H. Bartholin - fotoPoul Henning Bartholin 

Teologisk kandidat fra Aarhus Universitet 1985. Domprovst Aarhus 2007.

 

 

 

Peter LaugesenPeter Laugesen 

Dansk forfatter. I en strøm af digtbøger har Peter Laugesen siden midten af 1960’erne afsøgt digtningens grænser og muligheder og bevæget sig fra det totale oprør til en mere legende omgang med poetiske billeder og traditioner.

 

 

 


Dansemeditation

WannaDance + workshop v/ Niels Viggo Hansen

Rethink Sansning

Tid & sted: lørdag kl. 19.00-02.00, Katapult, Godsbanen

Pris: 100 kr

Når WannaDance fyrer op under dansegulvet, kan du nyde liv, rytmer og god stemning, uanset om dine fødder er til dansesko eller bare tæer! Deres DJ’s spiller alt fra sanselige og gang-i-den rytmer, til soul-funk, Goa-trance over Balkan til tribal blandet med hits fra mange årtier.

Kom med til en dansefest med mere fælleskab, nærvær og plads til lige præcis din måde at danse på!

Som optakt til WannaDance vil Niels Viggo Hansen stå for en dansemeditation:

Workshop v/ Niels Viggo Hansen – Mindfulness i bevægelse: ”Re-embody Human Thinking”

Lille workshop med guidet, dynamisk meditation med musik, hvor vi gradvis bygger op til dansefest med fuld højde og dybde.

Niels Viggo Hansen – vil introducere en række nye, dynamiske mindfulness-meditationer og gradvis opbygge et landskab af musik og rytmer. Et par gange stopper vi kort op og kigger på erfaringerne med et nysgerrigt filosofisk blik.

Når arrangementet slutter er man godt varmet op, udvendig og indvendig, til en danseaften i dybden.


 

2 Voices for Civilization

(OBS. til dette arrangement skal der købes selvstændig billet til (125 kr. (inkl. gebyr) – køb billet

2 Voices for Civilization – Teater Viva

Tid & sted: lørdag kl. 20.00-21.15, Åbne Scene, Godsbanen

En tværkunstnerisk forestilling baseret på den menneskelige stemme, som med lyd, sang, installation, tekster, teater, krop og video skaber en overraskende og bevægende montage om fred og krig, om uforsonlighed og forsoning.


ole fog

Barditoriet. Værter: Ole Fogh Kirkeby og Steen Nepper Larsen.

En bar og et auditorium i ét! 

Tid & sted: lørdag 22.00-? Foyeren, Godsbanen

Barditorium er som navnet antyder, en sammensmeltning af et auditorium og en bar!

Når aftenen falder på, vil du her kunne nyde en drink samtidig med korte, spændende oplæg om alt mellem himmel og jord. Det er i Barditoriet, at man kan være (u)heldig at støde på lidt mere kontroversielle ideer, tanker og holdninger.

Ole Fogh Kirkeby er filosof, ledelsesteoretiker og forfatter, og professor ved CBS. Han er mag.art. i idéhistorie, dr.phil. i filosofi, og så er han direktør i Center for Kunst & Lederskab. Igennem firserne arbejde Kirkeby med kognitionsvidenskab og kunstig intelligens og skrev nogle af første kritiske bøger om kunstig intelligens, på dansk. Hans indflydelse i dag er bygget på hans radikale teori om begivenheden og på hans humanistiske ledelsesfilosofi.

Han har gennem de sidste femten år udviklet en filosofisk teori om begivenheden som centrum i vort liv gennem bøgerne Eventum tantum. Begivenhedens ethos (2005)

Ole er Aarhus Alternatives Festivals “husfilosof”, og vil poppe op her og der og alle vegne i løbet af weekenden.

 


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ThomasSoren-Kjaergaard-photo_11Jonas Westergaard

 

 

 

 

 

Der Übergang – Agergaard, Eiler, Kjærgaard & Westergaard 

Et musikalsk overgangsritual  

Tid & sted: fredag + lørdag, 22.00-02.00, Remisen, Godsbanen

Fire af landets fremmeste musikalske improvisatorer skaber et overgangsritual hen over midnat fredag og lørdag: åben, bevidst og ærlig kommunikation med fælles rejse som eneste mål. Ingen relation kan undgå vækst, hvis den med tid bliver varetaget respektfuldt, ærligt og lyttende, uanset om sproget er det talte, det sungne eller et helt tredje.

Udgangspunktet for disse afteners performance er således ikke hverken større eller mindre, end et fromt ønske om en rejse, kun muliggjort af fællesskabets kræfter.

 


stol1

Ser du stole overalt?

De er i luften, på vejen, på bygningerne og bygger broer.

40 designstuderende fra TEKO har skabt et kunstprojekt med 300 stole. Visionen er, at ruten mellem Musikhuset og Godsbanen skal visualiseres, så der er noget spændene at se på hele vejen mens du bevæger dig rundt på Aarhus Alternatives Festival. Se de smukke installationer af en  brugsgenstand fra hverdagen – stolen.