Fredag   Lørdag

Kan du ikke se programmet på din mobil?- klik her

Flere navne vil løbende blive føjet til. Der tages forbehold for ændringer i nedenstående program.

 

Program Fredag (Tryk på det enkelte programpunkt, for uddybende info. Der kan scrolles i programmet.)

Aarhus Alternatives Festival

 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • 0:00
 • 1:00
 • 2:00
 • 3:00
 
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • 24:00
 • 1:00
 • 2:00
 • 3:00
 

Store Sal

Musikhuset

Buika
November 7th 20:00 - 21:30
Koncert
Buika“Det var en ener, som efterlod et jordskælvsagtigt indtryk i DR-byens næsten for fornemme koncertsal. Et fænomen af en sangerinde med en regnbue til rådighed, som kan måle sig med de største.” Sådan startede Gaffas anmeldelse af BUIKAS koncert i DR ́s Koncertsal under Copenhagen Jazzfestival, hvor hun var hovednavn.

New York post skriver efter en koncert: “En sangerinde som Concha Buika kommer kun én gang I en generation”, og internettet flyder over af lignende anmeldelser fra koncerter overalt i verden. Nu får Jylland også chancen for en storslået oplevelse med en af vor tids største stemmer.

Concha Buikas forældre er fra Afrika, men hun er født og opvokset i Spanien, hvor hun har taget den spanske flamenco tradition til sig.Hun er som kunstner blevet hyldet som en stjerne inden for World Music/Jazz/Flamenco/Fusion.

Buika har en enestående stemme - rå og tilrøget, men med en følsomhed der rammer lige ind i hjertekulen. Når Buika åbner op, er det som om man får et ellers yderst sjældent indblik direkte ind til kunstens kilde.

Hun har afsøgt mange forskellige musikalske hjørner, hvilket reflekteres i den perlerække af musikere hun har indspillet og optrådt med. Listen tæller bl.a: Pat Metheny, Anoushka Shankar, Chick Corea, Niño Josele, Maritza, Bebo y Chucho Valdes, Charles Aznavour, Luz Casal, Seal,

Armando Manzanero og Nelly Furtado. Hendes mest bemærkelsesværdige soundtrack blev til, da filmskaberen Pedro Almodovar featurede hende i sin film “La piel que habito” (The Skin I Live in), hvor hun optrådte med “Por el amor de amar” (For love’s sake) og “Se me hizo fácil” (I found it easy).

NPR Music har hende på verdens top 50 over alletiders sangstemmer og kalder hende ”The Voice of Freedom”. Vi er stolte over, at man kan komme i selskab med denne ”frihedens stemme” på festivalen.

Koncerten er arrangeret I samarbejde mellem Aarhus Alternatives Festival, Musikhuset og Aarhus Jazzfestival
 
 

Kammermusiksalen

Musikhuset

Rama go Organic Orchestra feat. Adam Rudolph
November 7th 20:00 - 21:00
Big Band
Adam Rudolph
I de seneste tre årtier har komponist, improvisator og percussionist Adam Rudolph optrådt ved en lang række koncerter i Nord- og Sydamerika, Europa, Afrika og Asien. Rudolph er i New York Times blevet hyldet som en ”pioner inden for verdensmusikken” og i Musician Magazine som en ”mester percussionist”. Han har udgivet 25 indspilninger i eget navn med egne kompositioner.Rudolph har tidligere arbejdet sammen med studerende fra DJM

http://www.metarecords.com/adam.html
 
Zensitiv Yoga
November 7th 15:30 - 16:45
Workshop v/ Lene Borresen
Zensitiv YogaDenne workshop vil blandt andet byde på Traume sensitiv yoga – som er helt nyt i Danmark.
Ny forskning viser at yoga kan forløse svære barndoms traumer, akutte traumer samt kronisk PTSD. Flere undersøgelser viser at kunne genvinde din krop, er nøglen til at komme tilbage til livet efter traumatiske oplevelser.
Ligeså kan denne yoga retning være med til at løsne for angst, depression samt stress.
Traume sensitiv yoga er evidens baseret - forankret i den nyeste forskning indenfor traume teori.
Den internationale anerkendte psykiater Bessel Van der Kolk fra Traume centeret i Boston USA, har været med til at udvikle denne yoga praksis.
En anden del af Workshoppen vil invitere dig indenfor i Yin yogaens dybe og opmærksomme univers.
En kærkommen mulighed til at sætte tiden i stå ved lyden af dit åndedræt. En mulighed til at tillad din krop at smelte ind i Yin yogaens forunderlige udtryk.
 
 

Remisen

Godsbanen

Workshop
November 7th 15:30 - 16:45
Rethink Meditation
Workshop Rethink Meditation åbner op for en ny kurs fra selvudvikling til fællesudvikling.

Gør dig bekendt med at være upåtaget og åben i harmoni sammen med andre, på din egen enkle og naturlige måde.

Genfind dit råderum. Kom og vær med.

Erik Pema Kunsang er en autentisk og dygtig underviser i meditation.
 
Der Übergang
Nov 7th 22:00 - Nov 8th 2:00
Et musikalsk overgangritual
Der Übergang4 af landets fremmeste musikalske improvisatorer skaber et overgangsritual hen over midnat fredag og lørdag:

Åben, bevidst og ærlig kommunikation, med fælles rejse som eneste mål - Ingen relation kan undgå vækst, hvis den med tid bliver varetaget respektfuldt, ærligt og lyttende, uanset om sproget er det talte, det sungne, eller et helt tredje.

Udgangspunktet for disse afteners performance er således ikke hverken større eller mindre, end et fromt ønske om en rejse, kun muliggjort af fællesskabets kræfter.

Thomas Agergaard (sax), Thomas Eiler (trommer m.m.), Søren Kjærgaard (tangenter), Jonas Westergaard (bas)
 
 

Kedlen

Godsbanen

Lars Pehrson
November 7th 15:30 - 16:00
Rethink Økonomi
Lars PehrsonLars Pehrson

Lars Pehrson er administrerende direktør for Merkur Andelskasse. Han vil under temaet Rethink Økonomi, holde et oplæg om økonomi anskuet som husholdning med ressourcerne.

At holde hus betyder at forvalte de ressourcer, man har til rådighed, på den bedst mulige måde, uanset om det er en privat familie, eller den samlede husholdning for f.eks. Danmark eller EU – eller hele kloden.
I forhold til familien er et samfund naturligvis meget mere komplekst. De enkelte handlinger udløser nye handlinger, som man kun til en vis grad kan koordinere. Samfundet er et økonomisk økosystem, der på mange måder fungerer som et naturligt økosystem. I et samfund, hvor vi indser, at vi er indbyrdes afhængige af hinanden, er økonomiens formål at øge livskvaliteten for samfundets medlemmer.

 
 
Flemming Binderup
November 7th 16:00 - 16:45
Rethink Økonomi
Flemming BinderupOm begrebet crowdsourcing.
 
 

Åbne Scene

Godsbanen

2 Voices for Civilization
November 7th 17:00 - 18:00
Teater Viva
2 Voices for Civilization2 Voices for Civilization er tværkunstnerisk performance som reflekterer over krig som redskab og fænomen i den menneskelige civilisation. Med udgangspunkt i krigen i Afghanistan og at begge kunstnere tilhører nationer som har været involverede i denne krig, undersøger Faber og Wolz krigens væsen og krigens stemmer.

Faber og Wolz skaber - med den menneskelige stemme som primære redskab – en sanselig installation med elektroniske og akustiske stemmekompositioner i dialog med rum, tekster sange, kroppe og lys- videoinstallationer.

I 12 år har Danmark været involveret i Afghanistan. Indsatsen har kostet 11 milliarder kr. og 43 danske liv.

Med udgangspunkt i den konkrete krigssituation i Afghanistan, stiller vi spørgsmål til fænomenet krig;

Hvordan kan det være at moderne samfund, som kalder sig civiliserede, anvender krig og drab som redskab til konfliktløsning? Kan man vinde en krig? Kan man forsvare menneskerettigheder ved at overtræde menneskerettigheder? Vil der altid være krig eller er krigens koncept ved at dø? Og hvad kommer der så i stedet? Er det muligt for os at finde forsoning gennem andre redskaber? Hvad er forsoning egentlig? Har det kunstneriske udtryk en betydning som stemme for forsoning og forståelse?

Performerne undersøger deres eget forhold til konflikt og forsoning. Gennem den nære optik ser vi de store perspektiver i et nyt lys.

Vi komponerer materialet med lyde og stemmer fra nær og fjern, og skaber en performancemosaik, hvor hver enkelt publikum må opleve sig til sine egne svar. ”2 Voices for Civilization” er en bevægende montage om fred og krig, om uforsonlighed og forsoning.

Medvirkende: Christian Wolz, Berlin og Katrine Faber, Aarhus

Varighed: 60 min.

 
 
 

Teater Katapult

Godsbanen

Fest med DJ's v/ SoulMates
Nov 7th 21:00 - Nov 8th 2:00
Skal vi danse?
Fest med DJ's v/ SoulMatesWannadance og SoulMates står for hver deres dansefest fredag og lørdag aften.

Kom med til en dansefest med mere fælleskab, nærvær og plads til lige præcis din måde at danse på!

Mere information følger.
 
Lærke Ebbe Dambæk
November 7th 15:30 - 16:45
Talk og praktiske øvelser
Lærke Ebbe DambækTalk og praktiske øvelser med Lærke Ebbe Dambæk.

Lærke fortæller om den unikke rejse, hun kastede sig ud i, da hun drog til en landsby i Sydafrika og lod sig, som den eneste dansker hidtil, indvie til sangoma (Sydafrikansk shaman).

Hendes sanselige, indsigtsfulde og humoristiske måde at fortælle om den mystiske læringsproces, indfører publikum i træningen af intuitive kræfter, drømmearbejde og mødet med naturen som samarbejdspartner. Det er en personlig og usentimental fortælling om en personlighedsudvikling, der var ved at koste hende livet. Igennem den hårde læringsproces til at blive sangoma/shaman, lever Lærke i dag i dialog med sine drømme.

Foredraget handler om forskelligheden af drømmenes karakter og mening. Lærke beskriver med lune ud fra egne erfaringer : kaldsdrømmen, den forudanende drøm og en tilstand hvor man kan kommunikere med andre drømmende.

 

 

 
 
 

Skabelsespladsen

Foyer Godsbanen

 

Barditorium

Foyer Godsbanen

Barditorium m. Morten Østergaard & Steen Nepper Larsen
Nov 7th 22:00 - Nov 8th 2:00
Talk og debat
En bar og et auditorium i ét.

Barditorium er som navnet antyder, en sammensmeltning af et auditorium og en bar!

Når aftenen falder på, vil du her kunne nyde en drink samtidig med korte spændende oplæg om alt mellem himmel og jord. Det er i Barditoriet, at man kan være (u)heldig at støde på lidt mere kontroversielle ideer, tanker og holdninger.
 
 

Vogn 1

Godsbanen

 

Granhøj Dans

Obs! Addresse: Klosterport 6

Rankefod
November 7th 17:00 - 18:00
Danseforestilling
Rankefod"Det er kropsligt hekseri på højt plan. Og magikeren er Kitt Johnson, der med minimalkoreografi borer sig dybt ind i kroppens mysterier og skaber sært genkendelige billeder af livets forskellige udviklingsstadier og urtilstande… Det er genial, original og helt suveræn kropskunst!" (Weekend Avisen, april 2009)

Rankefod (2005) indskriver sig som nr. to i rækken af Kitt Johnson X-acts trilogi, der stiller skarpt på krop, anatomi og koreografi. Hvor etteren, Aortas Partitur (2003), med det første store spadestik ind i kroppen, forholdt sig umiddelbart til alle fremkommende energier, kvaliteter og billeder, koncentrerer Rankefod sig specifikt om afdækningen af kroppens evolutionære hukommelse, bagom kroppens fysiske realitet. Rankefod blev i foråret 2009 nomineret til den canadiske scenekunstpris DORA i kategorien ‘Best Dance Performance of the Year’. I 2010 blev forestillingen, af avisen Information, udnævnt til en af de 12 bedste danseforestillinger i årtiet 2000-2010, og i december 2005, blev Rankefod valgt til samme avis’ dansekanon.
 
 

Foyer

Godsbanen

Åbningstale - Rethink Human Being
November 7th 15:00 - 15:30
Ole Fogh Kirkeby
Åbningstale - Rethink Human Being
 
 

Program Lørdag (Tryk på det enkelte programpunkt, for uddybende info. Der kan scrolles i programmet.)

Aarhus Alternatives Festival

 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • 0:00
 • 1:00
 • 2:00
 
 • 17:00
 • 17:30
 • 18:00
 • 18:30
 • 19:00
 • 19:30
 • 20:00
 • 20:30
 • 21:00
 • 21:30
 • 22:00
 • 22:30
 • 23:00
 • 23:30
 • 0:00
 • 0:30
 • 1:00
 • 1:30
 • 2:00
 • 2:30
 

Remisen

Godsbanen

Der Übergang
Nov 8th 22:00 - Nov 9th 2:00
Et musikalsk overgangsritual
Der Übergang4 af landets fremmeste musikalske improvisatorer skaber et overgangsritual hen over midnat fredag og lørdag:

Åben, bevidst og ærlig kommunikation, med fælles rejse som eneste mål - Ingen relation kan undgå vækst, hvis den med tid bliver varetaget respektfuldt, ærligt og lyttende, uanset om sproget er det talte, det sungne, eller et helt tredje.

Udgangspunktet for disse afteners performance er således ikke hverken større eller mindre, end et fromt ønske om en rejse, kun muliggjort af fællesskabets kræfter.

Thomas Agergaard (sax), Thomas Eiler (trommer m.m.), Søren Kjærgaard (tangenter), Jonas Westergaard (bas)
 
 

Teater Katapult

Godsbanen

3i1 Tale til nationen
November 8th 17:00 - 17:30
Mølmer, Bartholin & Laugesen
3i1 Tale til nationenVi har samlet tre personer, med vidt forskellig faglig baggrund, om at skrive en fælles tale om dét de brænder mest for at få ud i verden - med udgangspunkt i Rethink Human Beings formål. Skriveprocessen har de selv bestemt.

Den færdige tale bliver således ikke tre forskellige holdninger, men ét samlet statement til nationen.

Lørdag kan man opleve kvantefysiker Klaus Mølmer, domprovst P.H. Bartholin og poet Peter Laugesen fremføre deres fælles tale skrevet ud fra spørgsmålet: ”HVOR VIGTIGT ER MENNESKET EGENTLIGT”?
 
Fest med DJ's v/ WannaDance
Nov 8th 19:00 - Nov 9th 2:00
Dansemeditation fra kl. 19
Fest med DJ's v/ WannaDanceWannadance og SoulMates står for hver deres dansefest fredag og lørdag aften.

WannaDance + workshop v/ Niels Viggo Hansen

Når WannaDance fyrer op under dansegulvet, kan du nyde liv, rytmer og god stemning, uanset om dine fødder er til dansesko eller bare tæer! Deres DJ’s spiller alt fra sanselige og gang-i-den rytmer, til soul-funk, Goa-trance over Balkan til tribal blandet med hits fra mange årtier.

Kom med til en dansefest med mere fælleskab, nærvær og plads til lige præcis din måde at danse på!

Som optakt til WannaDance vil Niels Viggo Hansen stå for en dansemeditation:

Workshop v/ Niels Viggo Hansen – Mindfulness i bevægelse: ”Re-embody Human Thinking”

Lille workshop med guidet, dynamisk meditation med musik, hvor vi gradvis bygger op til dansefest med fuld højde og dybde.

Niels Viggo Hansen – vil introducere en række nye, dynamiske mindfulness-meditationer og gradvis opbygge et landskab af musik og rytmer. Et par gange stopper vi kort op og kigger på erfaringerne med et nysgerrigt filosofisk blik.

Når arrangementet slutter er man godt varmet op, udvendig og indvendig, til en danseaften i dybden.

 
 
 

Åbne Scene

Godsbanen

 

Skabelsespladsen

Foyer Godsbanen

 

Barditorium

Foyer Godsbanen

 

Vogn 1

Godsbanen

 

Foyer

Godsbanen

Rama go Organic Orchestra feat. Adam Rudolph
November 8th 20:00 - 21:00
Big band
 Rama go Organic Orchestra feat. Adam RudolphAdam Rudolph
I de seneste tre årtier har komponist, improvisator og percussionist Adam Rudolph optrådt ved en lang række koncerter i Nord- og Sydamerika, Europa, Afrika og Asien. Rudolph er i New York Times blevet hyldet som en ”pioner inden for verdensmusikken” og i Musician Magazine som en ”mester percussionist”. Han har udgivet 25 indspilninger i eget navn med egne kompositioner.Rudolph har tidligere arbejdet sammen med studerende fra DJM

http://www.metarecords.com/adam.html